Home > Uitgelichte projecten > Winnaar Staalprijs

Winnaar Staalprijs

Kaaspakhuis - Gouda

‘De Producent’ is een kaaspakhuis in Gouda geweest. Nadat de kaasproductie verhuisd is, heeft dit markante Rijksmonument een tranformatie ondergaan van kaaspakhuis naar woongebouw met sfeervolle en unieke appartementen. 

VIETS Staalconstructie heeft voor dit project een innovatieve bijdrage geleverd door de oorspronkelijke staalconstructie te onderzoeken en deze zo veel mogelijk te herbruiken. Dit houdt in dat de bestaande constructie door VIETS Staalconstructie is aangepast en en waar nodig verstevigd is. De staalconstructies zijn zo veel mogelijk onafgewerkt in het zicht gehouden om de oude sfeer van het pakhuis te behouden.

Tevens zijn er nieuwe constructies gemaakt om de stabiliteit van de nieuwe lofts te waarborgen. In het hart van het gebouw in een royaal atrium gemaakt, inclusief een glaskap die ook door VIETS Staalconstructies is vervaardigd.

Winnaar Nationale staalprijs 2018

Het Kaaspakhuis is winnaar geworden van de Nationale staalprijs 2018 en VIETS staalconstructie is terecht genoemd op de oorkonde hiervoor. Volgens de jury is 'De staalconstructie voor ontsluiting van de woningen in het atrium met zorg en met respect voor de oudbouw ontworpen en uitgevoerd'.

Een mooi voorbeeld van hoe VIETS Staalconstructie graag te werk gaat en een bijdrage levert aan projecten op een innovatieve manier waarbij meedenken met de opdrachtgever centraal staat. Meer informatie over het project kunt u vinden op nationalestaalprijs.nl/winnende-projecten.

Ook op zoek naar een ijzersterke oplossing?

Of wilt u juist meer informatie over wat VIETS Staalconstructie voor u kan betekenen? Schakel dan onze expertise in.

Over VIETS Contact met VIETS

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem direct contact op
© 2024 VIETS Staalconstructie